Back to Top

Engelsfors Drambo Modelljärnväg

En mellansvensk modelljärnväg i skala N

English pages .

Myggebo

.

. Bangård

.

Verkstad, lokstall och återvinningscentral

.

Videoklipp


En stor sammansatt hörnmodul (de tre högra sektionerna) med långa kurvor och Fremo-gränsnitt samt en förlängningssektion till bangården med Fremo-gränsnitt i båda ändar. Serien ingår som mittendel i utställningsbanan. (men då utan de båda anslutningssektionerna)


Sektionsserien innehåller fem olika delar.Bilder och information om sektionerna kommer lite senare.


  1. Bangården. En numera, relativt öde bangård med ett par lite igenväxta uppställnigsspår samt ett mötesspår på linjen mellan Engelsfors och Drambo

  2. Lokstallet och MyggeboMed en detaljerad modell av lokstallet i Ängelsberg som bygdes för en artikel i boken "Lokstall & verkstäder" från bokförlaget Modellrallaren samt en rad små förfallna bostadsbaracker vid en våtmark som har gett namnet Myggebo till modulerna.

  3. VerkstadPå sektionen står ett par kartongmodeller, en detaljerad av verkstaden på Sala stationsområde  samt en av lokstallet vid Mackmyra

  4. ÅtervinningscentralSom extra påhängningsdel på verkstadssektionen finns en karaktäriserad modell av en återvinningscentral av dagens snitt med typiska behållare, maskiner och allmänt lördagskaos.

  5. AnslutningssektionerDe två anslutnigssektionerna tillhör inte modulen, men används för att ansluta mellan de olika benen och nivåerna på källarbanan.


Övriga fakta

Mått totalt: 2 500 * 1 750 mm
Byggår

Lokstallsdiorama

2013Stommar och spårläggning

2015-2016Landskap

2018-2019


Del i utställningsbanan

- Ja
Fler bilder kommer så småningom.......


Text