Høstmessen som blev en Vintermesse
Avslut och hemresa

sidan uppdaterad 2004-12-01

Foto:  Olle och Ola Frykmo

Resan Utställningen Vår anläggning Videos Avslut/hemåt
   
De sista timmarna på en helgmässa brukar bli rätt sega, man längtar hem och vill gärna börja packa ihop grejerna, men anläggningen skall vara igång till mässans slut kl 18.
Lite smågrejer kan man plocka ihop men sen får man vänta och försöka underhålla de sista sporadiska besökarna som egentligen bara vill gå förbi. På slutet plockade vi av plexiskydden för att ta lite fotografier och videosnuttar.

 
Klockan 18 börjar en febril aktivitet, alla skall montera ner och försöka få tag i vagnar att köra grejerna på.Vi får inte tag i några vagnar men vi börjar ändå med att montera ner modulerna och bygga om en del detaljer på montern till transportskydd för modulerna.
Vi råkar ut för ett rejält problem, det första arrangörerna gör är att stänga av strömmen till våra montrar, så när vi tar fram borrmaskinen för att skruva ur de kraftiga skruvarna ur benställningen är borrmaskinen död :-)) Hjälp hur gör vi nu?
Vi har med oss en laddningsbar skruvdragare, men den är inte lika stark och hur är det med batteriet????  Den här gången var turen med oss, när vi drar ur den sista skruven ur ställningen säger maskinen rrrrpppph och stannar, men det räckte ju. 
 
Vi bär sedan fram allt till den stora porten som vi nu faktiskt får använda (men bara om vi kan få dit en vakt som kollar oss medan vi bär ut grejerna). Det som tar fyra till fem timmar att bygga upp tar knappt 2 timmar att packa ihop, så redan klockan 20 är vi hemma vid hotellet och kan gå till Peppes Pizza och fira med en jättepizza innan vi kryper till sängs.
Med erfarenhet av de tidigare två mässorna har vi bokat in oss på hotellet till måndag morgon för att slippa köra hem på mörka vägar under nattens småtimmar. För man är rejält trött efter två dagars mässa och en intensiv nedplockning.

En miss i planeringen var då vädret.  Måndag morgon visade sig bjuda på ytterligare snöoväder.
Smala, krokiga, snöiga norska vägar gjorde att det gick rätt långsamt mot gränsen.
Det blev inte bättre av att vindrutespolningen inte hade fungerat sedan vi lämnade hemmet i fredags, det blev till att stanna och skrapa bort is och snö var tredje mil.
Först på väg mot Karlstad när temperaturen gick över noll tinade spolarvätskan upp och vi fick bättre sikt på de allt bredare vägarna.
Väl hemma vid halv fyratiden packade vi snabbt ur skåpbilen och ställde anläggningen ner i källaren på pingisbordet, där står den fortfarande kvar ouppackad...........

Resan Utställningen Vår anläggning Videos Avslut/hemåt