"The Turntable" - En ny utescenen vid lokstallet

Förberedelser Scenbygget Grand opening

Bygget fortsätter...... 
Idéskissen som scenbygget utgår ifrån.

En ny kulle skars ur markisoleringen med murar och åskådarplatser i ett stycke.
 
Grundades med vanlig vit vattenbaserad grundfärg.


Stenytorna fick en jämngrå strykning och marken en ful rosaröd ton som jag alltid använder under grönytor.
Allt med vattenbaserad matt hobbyfärg från Panduro av lite blandade fabrikat. 
Ett par avslutande strykningar innan kullen skall limmas på plats.
Stenytorna fick en svart wash med svart konstnärsakryl och torrborstades därefter med vitt.
Marken stöpplades med dämpade gröna toner (hobbyfärg) så att den rosa kulören lyser igenom.

Gräs o buskar planteras inte förrän kullen limmats på plats och övergångarna spacklats.
 
Etapp läktarbygge avslutat. 
Luko och hans far Antonijo besiktigar resultatet tillsammans med byggmästarn.
Nere i vändskivegropen är man redan igång för att påbörja nästa etapp, scenbygget "The Turntable".


Top


Tidigt på måndag förmiddag växlas ett par godsvagnar in på stickspåret vid den blivande utomhusscenen.

Det är lastat med delar till scenbygget, trussar och stativ som nu skall lossas på byggarbetsplatsen
  
 
På planen utanför Lukos restaurang har redan den nya vändskivan med nytjärade brädor kommit på plats i den gamla vändskivegropen.
 
 

Men det verkar saknas något i leveransen, byggledarn verkar lite irriterad när han lyfter telefonen.
”Är det här någon sorts IKEA-bygge, eller ? Det saknas ju byggbeskrivning i byggsatsen!"
   

    
Nu var det faktiskt inte så illa. Instruktionerna hade skickats till företagets lokala kontor istället för till huvudkontoret
och personalen på lokalavdelningen satt fortfarande kvar och åt frukost inne hos Luko.
De hade inte väntat sig att tåget skulle komma före lunch, nu det var bara att rensa tallrikarna och skynda ut för
att påbörja scenbyggeriet.


 
Efter ytterligare några dagar står ramverket med tak och bakre vägg på plats.

Top