Start Hur det hela började
Tre gubbars resa
2005
Olles resa
2006
Olles resa
Sida 1
Olles resa
Sida 2
Olles resa
Sida 3
Olles resa
Sida 4
Fortsättningen
Ett eget fat

Nästa programpunkt var middag på "Rökeriet"
  

  Fiskrätter med vitt vin eller öl passade bra in i miljön. 


 

  

  Mätta och belåtna väntade vi nu in kvällens höjdpunkt.

Kollektionsprovning med en guidad berättelse om den korta historien bakom  Mackmyra whiskyproduktion.

 

Apparat 2 och 3 har redan hamnat på museét
 

I en grotta gömmer sig de riktiga dyrbarheterna.
Här fanns lite av känslan från den gamla klassiska filmen "masssor av whisky" 
  

  Men de tunnor som vår guide och informatör Eskil står framför är ju ingen smuggelsprit, även om nog en hel del av drickat kommer att tas hem via Danmark.

 

Väl utsläppta från de skarpa ångorna i det kyliga lagret var det dags att vädra näsorna. 
Christina som offrat sig att sköta taxiverksamheten vid resans slut var ivrigast att sniffa.
 

Gunnel och Gunnar förbereder sig för ett första smakprov. 
 

Men hur smakade det egentligen ?  Tjära, rökt enbuske, honung, ingefära eller citrongräs ?
Det var inte helt lätt att sortera ut smaklökarnas signaler.

 
Vi provade tre olika lagringsvarianter av både Mackmyra Rök och Mackmyra Elegant
  • Ex Bourbon
  • Ex Sherry
  • Svensk Ek

Och alla hade vi väl olika tycke och smak för de skilda varianterna 
och en hel del att smälta på vägen hem


 

På resan hem fick vi sittplats i tåget allihopa och där gick resten av matsäcken åt.

 

 

Givetvis fick vi allvarliga men för livet efter denna resa.
............................................
Se vidare i nästa kapitel.........
  

 

Nästa sida ---->